Select Page

Over ons

Op deze pagina staan beschrijvingen van een aantal van onze leden.

Gerard Maane | Trombone

Hi ik ben Gerard maane ik doe zo rond 30 jaar trombone ik kom uit den Bosch ik heb verschillende cv vereniging gedaan en harmonie nu zik ik big band

Monique Trimbach | Toetsen

Ik ben Monique, woonachtig te Waalwijk en speel sinds oktober 2021 met heel veel plezier toetsen bij HD Bigband, een gezellige en ongecompliceerde groep muzikanten. Ik voelde me er direct thuis. Ik ben op mijn 8e jaar begonnen met AMV en blokfluit, zoals dat in die tijd gebruikelijk was. Daarna ben ik piano en elektronisch orgel gaan spelen. In 1988 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium te Tilburg. Ik heb gespeeld in de Big Band van Waalwijk en nu dan bij HD Bigband. De muziek die we spelen spreekt mij enorm aan en juist het samen muziek maken is erg leuk. Ook na onze repetities hebben we het, onder het genot van een drankje, erg gezellig met elkaar. Tevens zing ik in 2 koren en ben een duo (Crique) met onze zangeres.

Crista Klerx-Zonneveld / Zang en altsaxofoon

Ik ben Crista Klerx, woonachtig te Waalwijk en speel en zing sinds oktober 2021 met veel plezier
bij HD Bigband. Ik ben rond mijn 8 e levensjaar begonnen met blokfluit (op school) en zang. Zingen is toch wel mijn grootste passie. In ’73 gestart met een 2-jarige dirigentencursus bij het bisdom ’s-Hertogenbosch,
in ’74 gestart met het dirigeren van kinder- jongeren- tiener- kerk- shanty- en gezelligheids koren.
In ’78 de band New Sound opgericht waar ik als zangeres te horen was.
In de jaren tachtig gevraagd om studiowerk te verrichten. Naast het korenwerk met de Chrystal
Clark Singers hierbij ook nog 2 eigen country-blues CD’s uitgebracht onder de naam Crystal
Clark. Ondertussen met saxofoonspelen gestart en dit doe ik nog steeds met veel passie en
plezier. Zonder muziek zou mijn leven niet compleet zijn.

Suzan Vos | Saxofoon

Ik ben Suzan Vos, ik woon in Veghel en geef in het dagelijkse leven communicatie trainingen als ZZP’er. Ik ben pas laat muziek gaan maken en speel sinds 2014 saxofoon. Ik heb nooit de behoefte gehad om bij een muziekgroep of band te gaan. Totdat ik de HD Bigband ontdekte. Het is een leuke club mensen die een breed scala aan nummers spelen, jazz, oude en nieuwere classics, film, over het algemeen nummers die mij erg aanspreken. Ik vind het super leuk om in deze bigband te spelen. Het is een enorme uitdaging, maar ik word gemotiveerd door de gezelligheid en het resultaat. Ik voelde me direct thuis bij HD Bigband. Ik hoop dat we samen nog lang leuke muziek maken. Ik heb er zin in!

Shannon  | Saxofoon

Ik ben Shannon en ben de sidekick van Suzan. Volgens Suzan is zij mijn sidekick. We zijn in ieder geval samen de 2 tenor saxofonisten van HD Bigband. Ik speel met veel plezier al een aantal jaren tenor saxofoon. Ik speel naast de HD Bigband ook bij de oudste carnavalsvereniging van Den Bosch, CV de Piccolo. De HD Bigband is een leuke club mensen die met veel enthousiasme het bigband repertoire ten gehore brengen. Ik doe zelf ook met veel enthousiasme en speelplezier mee. Er wordt soms hard gewerkt, zeker aan nieuwe nummers, het is super leuk om samen te spelen en samen te lachen. En dat doen we op de repetities en uitvoeringen. Hopelijk doen we dat nog lang!    

Mariska Nijholt | Saxofoon

Mijn naam is Mariska Nijholt en ik woon in het mooie Den Dungen. Toen ik 35 jaar was ben ik begonnen met saxofoonles. Na een paar jaar lid te zijn als niet-muzikant bij een carnavalsclub, wilde ik graag mee muziek maken. De keuze is toen gevallen op de altsaxofoon, omdat ik dat een mooi instrument vind. Nu blaas ik al weer 20 jaar mee bij CV de Piccolo in Oeteldonk. Omdat we een echte carnavalsclub zijn, stoppen we na carnaval ook met muziek maken en beginnen we in september weer met repeteren. Ik wilde graag het hele jaar door muziek maken en was op zoek naar iets erbij. Shannon en Miranda vroegen toen of de HB Bigband iets voor me was. Ik ben toen een keer gaan kijken bij een optreden. Mocht meteen dinsdag komen repeteren en na drie repetities zelfs al mee naar een optreden. Ik ben met open armen ontvangen. We maken leuke muziek samen. Het is gezellig met elkaar. Niet alleen tijdens de repetitie, maar ook daarna met een drankje. Ik kijk er naar uit om nog veel leuke dingen samen te doen.

 

Sylvia Nugter-Romein | Saxofoon

Ik ben Sylvia Nugter-Romein Toen ik stopte met werken kreeg ik meer tijd voor mijn hobby’s, oa sporten en muziek maken. Begonnen in een gezellige carnavalsband van de Juinders, daarna de Bokkebloazers (nog steeds) en net voor de coronastop bij de HD Bigband. En altijd als altsaxofoniste. Deze muziek is anders dan ik gewend ben maar een enorme uitdaging en heel leuk om dit te kunnen spelen. Met name de gezelligheid van de groep en de ongedwongen sfeer is fantastisch en ondertussen ook nog iets moois neerzetten met z’n allen. Ik ga ervoor !

Wim-Jan | Drums

Ik ben Wim-Jan en ik ben de drummer van HD Bigband. Ik heb mijn opleiding genoten bij harmonie Sint Servaes. Daar heb ik 40 jaar met veel plezier muziek gemaakt. Ik heb in 2019 de overstap gemaakt naar Bigband muziek. Dit genre spreekt me erg aan! Verder val ik wel eens in bij diverse blaaskapellen en ga regelmatig mee naar wijnfeesten. Door de gezelligheid en het enthousiasme voel ik me erg thuis bij deze groep.

Miranda Luiten | Trompet

Ik ben Miranda en speel trompet bij de bigband, hiernaast speel ik ook bij De Bokkenbloazers en heb ik tal van andere hobby’s en activiteiten. Ik ben graag bezig en vooral aanwezig als er iets gezelligs te doen is. Is er een feestje, dan ben ik van de partij. Ook bij HD Bigband organiseren we een jaarlijkse bbq en nieuwjaarsborrel, dat zijn de extra dingen die het extra leuk maken. Verder is het uiteraard helemaal top om in een groep muziek te maken. Ik doe dit al jaren en ben van plan dit nog jaren te blijven doen, met volle inzet en enthousiasme! Het leven is beter met muziek!

Richard van Cleef | trombone

Mijn naam is Richard van Cleef. Toen ik ongeveer 10 jaar was koos ik als lid van een muzikale familie voor de trompet. Op mijn 14e werd ik lid van Harmonie Sint-Servaes in Dinther en nam plaats in een grote groep trompettisten. Na verloop van tijd werd mij gevraagd of ik de trombone ter hand wilde nemen vanwege een tekort aan trombonisten. Een nieuwe uitdaging dus de overstap was snel gemaakt. Het is een prachtig instrument met veel klank- en stijlmogelijkheden. Ik bespeel het graag met veel passie en ben nog altijd lid van deze harmonie. Ook ben ik lid van de Boerenkapel “De Bokkenbloazers”, waar ik soms ook euphonium speel en inmiddels het dirigeerstokje hanteer. Hiernaast zocht ik een nieuwe uitdaging en hoefde daarom niet lang na te denken toen ik werd benaderd door HD Bigband. Ik kan mijn passie kwijt in hun muziek en wil er graag nog meer tijd voor vrijmaken.

Huub Heijmans | Trompet

Hoi mijn naam is Huub Heijmans. Ik ben begonnen op mijn 8ste met een bugel en ben daarna bij de fanfare WIK mee gaan spelen. Ik heb ook jaren met en een dweilorkest gespeeld, daar speelde ik trompet. Ook heb ik een tijd Bes-bas gepeeld. Maar nu alweer enkele jaren trompet. Op de site van HD stond dat ze trompetten zochten. Ik ben er naar toe gegaan en mocht meteen mee spelen, dat was in december 2018. Het is een leuke club die serieus aan het repeteren is en daarna gezellig met elkaar aan het borrelen is. De muziek die we maken is zeer gevarieerd en altijd leuk om te doen.

Wilhelm van de Wijgert | Basgitaar

Mijn naam is Wilhelm van de Wijgert. Mijn eerste paar jaren accordeon-lessen kreeg ik in groepsverband. Ik stopte met accordeon-les aan de muziekschool toen ik 19 was.In mijn jonge jaren heb ik heel veel optredens gedaan samen met drums. In het eerste “echte” bandje ben ik toetsen gaan spelen; zonder bassist. Hier gebuikte ik regelmatig een geleende basgitaar. Een aantal hele mooie jaren heb ik daarna gehad in Hillstreet, voornamelijk op toetsen en soms basgitaar. Weer later zat ik een cabaretgroepje De Die en Ik en met z’n vieren maakte we muziek om naar te kijken. Hierin speelde we eigen muziek, eigen arrangementen. Ik speelde weer op accordeon en soms (ook weer) basgitaar, dit gedurende 20 jaren! En als ik dan toch namen noem dan moet ik ook Speelgoetd vermelden, waarin ik twee periodes toetsenman ben geweest.

Lieke van der Voort | Trompet

Ik ben Lieke van der Voort en maak vanaf mijn 8e muziek. Ik ben begonnen op de blokfluit omdat ik nog niet bij de fanfare mocht, daarna ben ik bugel gaan spelen bij de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord Heeswijk en uiteindelijk weer overgestapt naar de trompet. Ik speel al bij HD Bigband sinds de oprichting in 2016. In het dagelijks leven ben ik afgestudeerd aan Fontys ICT & Media design en net begonnen aan mijn eerste baan.

John van der Voort | Trompet

Ik ben John van der Voort en maak vanaf mijn 9e muziek. Ik ben begonnen bij de plaatselijke fanfare en mocht na 2 jaar meespelen in het korps. Mijn eerste instrument was bugel, na 12 jaar ben ik overgeschakeld naar trompet en de de laatste 10 jaar speel ik ook Es-trompet. Daarnaast speel ik ook bij de Pindullekes. Hier speel ik trompet en soms schuiftrompet. Sinds de oprichting speel ik bij HD Bigband op de trompet.

Rico van hooren | electrische gitaar

Mijn naam is Rico van Hooren en ik speel sinds mijn 13e gitaar. Ik heb klassiek gitaar en flamencolessen gevolgd bij de muziekschool en heb in musicalorkesten gespeeld bij het Brabants Muziektheater en Stage Affairs. Daarna heb ik bij diverse Promsconcerten in de regio gespeeld. Momenteel begeleid ik gildekoor Sint Barbara en speel ik eigen muziek in Dreamfield